Tiramisu z mascarpone

17.2.2011
Potřebujeme:

300 g mascarpone, 2 lžíce rozpustné kávy, 100ml amaretta, 10g želatiny, 3 žloutky, 100g kr. cukru, 500ml smetany ke ąl., 400g cukrářských piškotů, čoko hoblinky na ozdobení boku dortu a kakao na posyp.

Jak na to:

Kávu zalijeme 150 ml horké vody po zchladnutí přidat amaretto. Želatinu připravíme podle jejího návodu. Žloutky s cukrem vyšleháme v horké vodní lázni na hustou pěnu. Mascarpone smícháme s 300ml ušlehané smetany a teplou žloutkovou pěnou.Vše promíchat a dodat želatinu. Dortovou formu vyložíme piškoty a potřeme 1/3 krému. Zbylé piškoty namočíme v kávě s amarettem a 1/2 rozložíme, děláme mezery a potřeme 1/3 krému a zbytek piškotů a krému. Necháme v lednici ztuhnout, pak sejmeme formu a obvod pomažeme ušlehanou zbylou smetanou a ozdobíme hoblinami. Vrh pokryjeme šlehačkovými kopečkami a poprášíme kakaem.

Podobné recepty:

Tiramisu - 20 porcí, Tiramisu, Tiramisu, Tiramisu, Tiramisu