Kapustové lekníny

8.10.2008
Potřebujeme:

500 g mletého masa (nejlepší je krůtí),malá hlávka kapusty, anglická slanina nakrájená na plátky, česnek,3 vejce, 3 lžíce hladké mouky, hořčice, majoránka, lžička sojové omáčky, velká cibule nebo 2 malé, 3 lžíce oleje, sůl, pepř, kmín

Jak na to:

Z mletého masa, vajec, mouky, majoránky, hořčice, prolisovaného česneku, sojové omáčky a koření vypracujeme hmotu jako na sekanou. Kapustu rozdělíme na jednotlivé listy a ty spaříme asi půl minuty ve vroucí osolené vodě. Zapékací mísu pokapeme olejem a vložíme na kolečka nakrájenou cibuli. Na cibuli klademe listy kapusty a doprostřed listu vždy kuličku sekané. Kuličku omotáme plátkem slaniny. Vzniknou úhledné lekníny. Dáme péci na 200 stupňů asi na 20-40 minut dle typu mletého masa. Dle potřeby podléváme vodou, v jiné variantě případně bílým vínem.
Podáváme dle chuti s čímkoli od rýže přes vařené brambory po krokety.

Podobné recepty:

Plněné kapustové batůžky, Sýr v kapustové listy, Kapustové-sýrové karbanátky, Kapustové karbanátky, Lekníny