Velikonoční nádivka

Potřebujeme:

500-700 g uzené krkovice, 8 rohlíků, 5 vajec, 1 cibule, 1 lžíce oleje, špetka muškátového oříšku, 250 ml mléka, sůl, pepř, 500 g mladých výhonků kopřiv, petrželka, máslo na vymazání formy, strouhanka na vysypání formy

Jak na to:

Žloutky rozšleháme ve vlažném mléce, přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek. Přidáme olej. Směsí zalijeme rohlíky nakrájené na kostičky.Uvařené uzené maso nakrájíme na kostičky. Kopřivy spaříme a posekáme nadrobno. Petrželku nakrájíme. Dále přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Vše přidáme k rohlíkům.Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do připravené směsi. Osolíme, opepříme a dobře promícháme.Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a nádivku do ní urovnáme. Pečeme při 180°C asi 25-35 minut.

Podobné recepty:

Velikonoční nádivka, Velikonoční nádivka, Velikonoční hrudka, Velikonoční nádivka, Velikonoční nádivka