Chlupaté knedlíky

Potřebujeme:

75dkg syrových brambor, 30dkg hrubé mouky, 2 celá vejce, sůl - dle chuti

Jak na to:

Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, mouku a dle chuti osolíme. Nejlépe rukou vypracujeme těsto, které necháme asi 1/4 - 1/2 hodinky odpočnout (prostě než se nám začne vařit voda v hrnci). Vodu vaříme na el. sporáku už od začátku na č. 5. Když se vám přeci jen bude zdát těsto ne akorátní, tak ještě trochu mouky přidejte.Když už voda vře, tak pomocí lžičky namočené ve vodě vykrajujeme malé knedlíčky, které vaříme dokud samy nevyplavou na hladinu. Já je vařím půl na půl - tzn. že mám v míse dávku těsta a zkrátka do vody naházím půlku těsta a když jsou všechny uvařené, tak tam naházím tu druhou. Knedlíky jsou potom skoro za chvilku hotové.

Podobné recepty:

Chlupaté knedlíky, Chlupaté knedlíky s uzeným masem, Chlupaté knedlíky s houbami, Staročeská husa s chlupatými knedlíky, Plněné bramborové knedlíky