Japonská rajčatová rýže

Potřebujeme:

2 lžičky másla, 2 šálky rýže, 2 ,2 šálku vody, 5 rajčat, 200 g hrášku, sůl, pepř, 4 lžíce kečupu, 2 sójové párky

Jak na to:

Na lžičce másla opražíme rýži. Přidáme vodu a uvaříme rýži doměkka. Rajčata nakrájíme na osminky a dáme do hrnečku na mírný oheň, necháme pustit šťávu, můžeme přilít i trochu vody. Přidáme hrášek, osolíme, opepříme, nakonec přidáme kečup. Chvíli necháme povařit. Směs smícháme s rýží a necháme ještě 10 minut pod pokličkou. Na lžičce másla osmažíme na špalíčky nakrájené dietní párky. Rýži nakupíme na talíř a navrch přidáme opečené sójové párky.

Podobné recepty:

Rajčatová rýže s kuřecím masem, Japonská rýže se šunkou, Sedmihradska rajčatová polévka, Japonská rýže v omeletě, Japonská rýže s mušlemi a pórkem