Skopové saté s arašídy

Potřebujeme:

500 g zadního skopového masa nebo vykostěné kýty, půl lžičky soli, 2 stroužky česneku, 1 malá cibule, 2 lžičky cukru, 3 lžičky citrónové šťávy, 1 lžička strouhané citrónové kůry, 2 lžíce sójové omáčky
Omáčka: 120 g arašídů, 1 cibule, 250 ml kokosového mléka, 1 lžička cayenského pepře, 1 lžíce cukru, půl lžičky mleté citrónové kůry, půlka bobkového listu, sůl, pepř

Jak na to:

Ze všech ingrediencí, které dobře rozetřeme, připravíme marinádu, do které na 30-40 minut naložíme maso nakrájené na kostky o hraně 1-2 cm. Marinované maso nabodáme na jehly a grilujeme je, občas je potíráme zbytkem marinády. Hotové maso na jehlách naklademe na velký nahřívaný podnos a přelijeme je arašídovou omáčkou. Ozdobíme smaženými cibulovými vločkami a pokapeme citrónovou šťávou. Příprava omáčky: čerstvé upražené arašídy nahrubo nasekáme nebo rozemeleme, přidáme k nim jemně nakrájenou cibuli, cukr, sůl a koření, přelijeme kokosovým mlékem a povaříme. Můžeme trochu zředit vodou.

Podobné recepty:

Indonéské skopové saté se sójovou omáčkou, Salát z čínského zelí s arašídy, Skopové po tirpácky, Skopové dršťky, Čokoládové cukrovinky