Marocké kuře na citronech

Potřebujeme:

týden naložené nasolené čtvrtky ze 2 citronů kuře-čtvrtky, paličky, řízky apd. nebo celé rozporcované kuře-cca 1 kg, sůl, pepř, olej, 2-3cibule, jíška/osobně používám hotovou knorr/, olivy-zelené cca 120-200g petrželka /nať/

Jak na to:

Citrony-citrony rozpůlíme po délce a pak jakoby ještě jednou, ale nedořízneme a řez naplníme solí-všechny naskládáme do lahve, ideální je, aby byla plná a celé uložíme na 1-2 týdny do lednice.Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibulku, přidáme osolené a opepřené kousky masa /necháme zatáhnout/ a citrony a vše podlijme vodou a necháme dusit, dokud není maso měkké . Potom přidáme do jídla olivy-zelené-mohou být pokrájené na kolečka nebo jen rozpůlené, nasekanou petrželku/vaříme už jen opravdu krátce/ a nakonec lehce zahustíme, popř.dosolíme. Jídlo podáváme s hranolkama nebo čerstvou bagetou.

Podobné recepty:

Kuře na citronech, rozmarýnu a opečené předvařené brambory podle jamieho olivera, Kuře na citronech, Kuře na pivě, Kuře na citronech, Nadívané kuře zalité pivem