Kuře bangkok

Potřebujeme:

1 celé kuře (možno i stehna či křídla), Marináda - udělat jí tolik, aby se v ní mohlo kuře péct a potírat, Jasmínová rýže.
marináda: med - asi půl hrnku (6-7 PL) podle porcí, 1/2 citronu - šťáva, 3 lžíce oleje, 1/4 hrnku vody, sůl, koření na čínu, rozmarýn, špetka bazalky, chilli - není nutné, špetka pomer. kůry, sójovka.

Jak na to:

Kuře omyjeme, a kůži lehce nařízneme na více místech - tak asi 2-3 mm do hloubky tak, aby vznikly jakoby proužky a marináda se lépe nasákla i do masa, rozehřejeme med, smícháme s ostatními surovinami - marináda, a kuře tím potřeme, co zbyde, dáme do menšího pekáčku, ve kterém se bude péci kuře, během pečení potíráme. Pečeme do zlatova.
Podáváme nejlépe s jasmínovou rýží.

Podobné recepty:

Kuře na pivě, Nadívané kuře zalité pivem, Zlaté kuře, Uzené kuře, Kuře na soli