Zapečené brambory sešlehačkou

Potřebujeme:

syrové brambory, cibule, česnek, šunka (šunkový salám) šlehačka, olej, sůl, pepř

Jak na to:

Brambory nakrájíme na plátky, cibili na kolečka, česnek na plátky.
Zapékací misku vytřeme olejem a vrstvíme - brambory - osolit, opepřit, cibule+česnek(nešetříme)šunka a opět brambory. Pokud máme víko, misku přiklopíme a necháme zapéct do poloměkka. Poté víko odložíme, zalijeme šlehačkou a necháme dodělat. Část šlehačky se vsákne do brambor, část vytvoří s cibulovým a česnekovým výpekem výborný sos.

Podobné recepty:

Zapečené brambory se šmakounem, Zapečené brambory, Brambory zapečené s hermelínem, Krabí tyčinky zapečene ve šlehačce, Brambory zapečené v těste