Francouzské brambory po našem

Potřebujeme:

2 kg uvařených brambor,2 velké cibule ,20dkg gothaje,2-4vejce uvařená na tvrdo,2 vejce na rozšlehání k zapečení,sterilovaný hrášek ve slaném nálevu,sůl,pepř,troška oleje na osmažení cibulky a gothaje

Jak na to:

Brambory uvaříme klasicky oloupané a nakrájené. Vymastíme plech máslem a vysypeme strouhankou. Na kostičky pokrájenou cibulku usmažíme do zlatova a přidáme zlehka osmažit gothaj,také na kostičky.Vrstvíme : brambory (mačkám přes tvořítko jako na bramborový salát,stejně pak i vajíčka),posolit,popepřit,salám s cibulkou,hrášek,vajíčka na tvrdo a opět brambory. Naposledy posolit,popepřit a zalít rozšlehaným vajíčkem. Zapékám asi 40 minut při 200°C.Záleží na troubě a jak máte vysokou vrstvu.

Podobné recepty:

Francouzské brambory, Francouzské brambory , Francouzské brambory s hlívou, Francouzské brambory s hlívou, Francouzské brambory