Penne s pancettou

Potřebujeme:

300 g těstovin penne, 30 ml olivového oleje, 1 malú nadrobno pokrájenú cibule, 1800 g pancetty nakrájené na středně velké kousky, 2 stroužky česneku, 5 žloutků, 180 ml smetany, 120 g strouhaného parmezánu, čestvě mletý pepř, sůl

Jak na to:

V hrnci s osolenou vodou vaříme penne asi 10 minut. Mezitím ve velkém hrnci rozpálíme olej. Vsypeme do něj cibuli a za občasného míchání smažíme asi 5 minut.
Přidáme pancettu, česnek a slaninu a osmažíme dokřupava, poté hrnec odstavíme. V misce smícháme žloutky s parmezánem, smetanou a dostatečným množstvím pepře a vše důkladně promícháme.
Těstoviny slijeme, přesypeme do hrnce a na středně velkém ohni smícháme s cibulkou, pancettou a česnekem. Hrnec s těstovinami odstavíme, zalijeme žloutky se sýrem a smetanou a precizně promícháme. Vše přesypeme do velké servírovací mísy, posypeme mletým pepřem a trochou parmezánu.

Podobné recepty:

Penne s nepravou peprmintovou omáčkou, Penne ala Anička, Penne se sýrovou omáčkou a lilkem, Penne s kuřetem a bazalkou, Penne s brokolicovou omáčkou