Velikonoční nádivka

Potřebujeme:

500 g vepřové plece, 1 lžička šalvěje, 250 g uzeného bůčku nebo uzené krkovice, 1 lžička tymiánu, 6 vajec, 4 rohlíky, ¼ litru mléka, 3-4 lžíce strouhanky, pepř, sůl muškátový květ, 2 lžíce nasekaných kopřiv a 2 lžíce nasekané petržele

Jak na to:

masa uvaříme, kaľdé zvlášť. Do vody s vepřovou plecí přidáme 1 lžičku šalvěje. Do vody s uzeným bůčkem nebo krkovicí přidáme jednu lžičku tymiánu. Po vychladnutí nakrájíme na malé kostičky, dáme do mísy přidáme na kostičky nakrájenou žemli, mléko, nasekanou petržel, kopřivy, a strouhanku. Dochutíme pepřem, solí, muškátovým květem a přidáme žloutky. S bílků vyšleháme tuhý sníh, opatrně vmícháme do směsi a nádivku dáma do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku. Dáme péci při teplotě 180°C cca 30 minut.

Podobné recepty:

Velikonoční nádivka, Velikonoční nádivka, Velikonoční hrudka, Velikonoční nádivka, Velikonoční nádivka