Skopová polévka po skotsku

Potřebujeme:

Vývar: 200 g skopového masa s kostí, 1,5 l vody, 3 kuličky pepře, sůl, 100 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
Na polévku: 2 bílé ředkve, 1 cibule, kmín, kousek kapusty, 4 brambory, ocet, lžíce worcestrové omáčky, pažitka

Jak na to:

Skopové maso rozsekáme na menší kousky, zalijeme vodou, přidáme pepř, sůl, kořenovou zeleninu a několik hodin vaříme. Ředkve a cibuli nakrájíme na tenké nudličky, přidáme trochu kmínu, zalijeme hotovým procezeným vývarem, přidáme jemně krouhanou kapustu, na nudličky nakrájené brambory, ochutíme octem a worcesterem, nakonec přidáme pažitku. Skopová polévka se sama zahustí rozvařenými brambory a kapustou.

Podobné recepty:

skopová polévka s pelyňkem dračí , Skopová polévka s fazolemi, Skopová roláda s klobásou, Rychlá rajčatová polévka, Jahodová polévka