Lasagne podle amíků

Potřebujeme:

Balíček těstovin na lasaně, 3x ricota, 2 vejce, trošku mléka, 3 stroužky česneku, tvrdy sýr mozzarela nastrouhat, 2 sklenice omáčky na těstoviny (Barela - Napolinana, nebo jakou máte rádi)a parmazán na posypání

Jak na to:

Smícháme si Ricotu, vajíčka, česnek, trošku nasekané petrželky, aby to mělo barvu, zředíme troškou mléka. Osolíme. pokud chcete dělat špenátové lasane, přidejte špenát. Takto máme hotovou bílou hmotu.Můžeme začít vrstvit. Těstoviny nevaříme!Pekáček postříkáme olejem ve spreji.Dno pekáče lehce pomažeme červenou omáčkou, na to pokládáme lasaně tak aby nebyla vůbec vidět červená omáčka, potom lasaně opět pomažeme červenou omáčku, potom bílou hmotu a zase poklademe lasaně ( dále pořád střídáme červenou omáčku, na to bílou hmotu a pokrýt lasaněmi dokud máme materiál). Vrstvení končí červenou omáčkou. Na úplný konec se nasype nastrouhaná mozzarela.Dáme péct do trouby nejdříve zakryté alobalem, až se sýr rozpustí tak alobal sundáme a dopečeme normálně dokud sýr nezezlátne. Já to peču v remosce. Když to mám moc vysoké, musím alobal postříkat olejem aby se nepřilepil. Že jsou lasaně měkké poznáme když do toho píchneme nožem. Ten kdo do toho potřebuje maso, ať si koupí omáčku s mletým masem, nebo si do červené omáčky mleté maso přidá. Upečené lasaně posypeme parmazánem.

Podobné recepty:

Kuřecí prsa zapékané s lasagnemy, Lasagne, Rychlé špenátové lasagne, Ovocné lasagne s jogurtem, Cuketové lasagne