Lilkové fusilli s tomatovou omáčkou

Potřebujeme:

2 středně velké lilky nakrájené na kostičky (celkem cca 500 g), 50 ml olivového oleje, 300 g těstovin fusilli, 50 g nastrouhaného sýra pecorino, sůl, čerstvě mletý pepř, natrhané lístky čerstvé bazalky na ozdobu
Tomatová omáčka: 30 ml olivového oleje, 1 nadrobno nakrájená cibule, 400 g loupaných krájených rajčat.

Jak na to:

Nakrájený lilek namočíme na 30 minut do osolené vody. Mezitím předehřejeme troubu na teplotu 220 stupňů, a připravíme si tomatovou omáčku. Ve velkém hrnci rozpálíme olej a na mírném ohni v něm 3 minuty smažíme doměkka cibulku. Přisypeme rajčata, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou vaříme 20 minut. Omáčku mícháme a občas trochu přiředíme vodou. Hrnec odstavíme. Lilek scedíme a necháme odkokapat. Kostičky nasypeme na plech a zalijeme olejem. Vložíme do trouby a pečeme 20-25 minut. Každých 5 minut lilek obracíme, aby se upekl po obou stranách rovnoměrně. V osolené vodě uvaříme fusilli, slijeme a přidáme do nich omáčku, polovinu upečeného lilku a nastrouhaného sýra. Vąe důkladně promícháme a podle potřeby dochutíme. Těstoviny s omáčkou přsypeme do servírovací mísy a posypeme zbytkem lilku. Ozdobíme lístky čerstvé bazalky a plátky zbytkem sýra.
Podáváme s rozpečeným chlebem.

Podobné recepty:

Fusilli s mořskými plody, rajčaty a vínem, Hovězí plátky v tomatové omáčce s křenem, Těstoviny s tuňákem, Lilkové křížaly neboli jednohubky z pečeného lilku, Těstoviny s lilkem