Cuketová čína

Potřebujeme:

Potřebujeme na 4 porce: 2 středně velké cukety (může být i víc cuket), 2 kuřecí prsní řízky, 5 polévkových lžic sójové omáčky, 4 oloupané stroužky česneku, 3 polévkové lžíce olivového oleje

Jak na to:

:o).Cuketová čínaPostup:Maso naložíme na 1-2 hodiny do směsi z protlačeného česneku, sojové omáčky a oleje. Opláchnutou a osušenou cuketu si nakrájíme na kostičky o velikosti 1,5×1,5cm (mohou být i větší).Na rozpálené hluboké pánvi si opečeme naložené maso (pokud máte kvalitní pánev již nemusíte přidávat olej, jinak raději nalijte na pánev cca 2-3 lžíce oleje), opékáme asi 5 minut.Opečené maso zasypeme nakrájenou cuketou a zakryjeme pokličkou. Nejprve opékáme zvolna - cuketa pustí šťávu - a posléze pečeme na nejvyšší stupeň případně oheň, snažíme se o vysmažení veškeré vody, kterou pustila cuketa až do zhoustnutí směsi. Konzistence vzniklé číny by měla vypadat jakoby zahuštěná solamylem, dá se říct že konzistence je taková táhlá. Na závěr dosolte dle chuti. Podáváme s rýží.

Podobné recepty:

Čína ala Nikola, Čína, Čína-sojovka, Cuketový zapečený nákyp, Kuřecí maso s pórkem, žampioóny a sterilovaným hráškem