Zelenina jako příloha

15.4.2008
Potřebujeme:

5 kg zelí, 1kg paprik, 1kg cibule, 1kg mrkve, 3/4l octa 8%, 2 balíčky deka, 1l olej vegetol, 1/2 kg cukru

Jak na to:

Zelí nakrouháme a papriky a cibuli nakrájíme na nudličky neřez. nožem, mrkev nastrouháme také na nudličky a přidáme cukr, ocet, olej, přeseté deko /aby v něm nebylo hrubé koření/. Vše smícháme v míse a necháme do druhého dne rozležet. Pak plníme do lahví a uzavřeme. Nemusí se sterilovat. Záruční doba více než 10 týdnů. Je to velice chutná příloha ke všem druhům pokrmů.

Podobné recepty:

Veselá rychlá večeře, Korila s tatakom, Vynikající zapékaná zelenina, Mrkvová kaše se zeleninou, Sušenkové jednohubky