Dušené vepřové plecko s mrkví

Potřebujeme:

800 g vepřová plec bez kosti v celku, 500 g karotka (nebo sáček mražená baby mrkev), 1 kostka zeleninový bujon, 1lžička máslo, 2 lžíčky hladká mouka, olej, sůl, pepř

Jak na to:

Vykostěné, tuku zbavené vepřové plecko osolte a opepřete.V kastrolu rozehřejte 2-3 lžíce tuku, vložte maso a opečte ho z obou stran.Pak jej podlijte vodou, přidejte kostku zeleninového bujónu a duste do měkka. Když je maso poloměkké (asi po 30 minutách)přidejte k němu očištěnou karotku (nebo sáček mražené baby mrkve), ořech másla promnutý se 2 lžičkami hladké mouky a duste, až je maso měkké (cca 15 minut).Vepřové maso podávejte s vařenými bramborami.Chuť mrkve můžeme zjemnit přidáním smetany.

Podobné recepty:

Vepřové na mrkvi, Hrášek s mrkví na indický způsob, Libušské závitky, Houbofleky, Fazolový guláš