Sicilská pizza

24.9.2008
Potřebujeme:

1 malý lilek nakrájený na kolečka, 30 ml olivového oleje, těsto na pizzu cca 300 g, 150 ml tomatové omáčky, 150 g mozzarelly, 50 g vypeckovaných černých oliv, 20 ml sekaných kaparů, 60 ml nastrouhaného sýra pecorino, sůl a čerstvě mletý černý pepř

Jak na to:

Troubu předehřejeme na 20 stupňů a vymastíme plech olejem. LIlek nakrájený na kolečka potřeme olivovým olejem a položíme na plech. Pečeme 15 minut - dokud lilek nezměkne. Jednou během pečení lilek obrátíme. Upečená kolečka lilku přesypeme na ubrousek a tím odmastíme. Teplotu v troubě zvýšíme na 220, těsto rozválíme na dvě placky o průměru 25 cm, přeneseme na plechy a potřeme tomatovou šťávou. Na vrch pizzy nasypeme opečený lilek a mozzarellu. Ozdobíme kapary a dostatečným množstvím sýra pecorino, bohatě osolíme a opepříme. Pečeme 15-20 minut, dokud pizza nezíská příjemnou zlatou barvu.

Podobné recepty:

Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Tygříkova pizza od Medvídka Pú, Pivní pizza, Pizza chléb