Celerová polévka s parmezánem

Potřebujeme:

500 gramů celeru nakrájeného na větší kostky, 2 větší cibule nakrájené, 1 utřený stroužek česneku, 1,3 litru zeleninového nebo drůbežího bujónu, 100 ml smetany, 50 gramů nastrouhaného parmezánu, tuk, pepř, sůl, zelená petrželka

Jak na to:

Ve větším hrnci dusíme na tuku cibulku, česnek a celer. Zmenšíme plamen a s bujónem vaříme půl hodiny. Zeleninu rozmixujeme, vrátíme do polévky, přidáme smetanu, polovinu parmezánu a několik minut povaříme. Podáváme posypanou parmezánem a zelenou petrželkou.

Podobné recepty:

Celerová polévka s kmínem, Celerová polévka se sýrem, Celerová polévka, Celerová polévka, Mariánova celerová rýže