Irská polévka z brambor a pórku

Potřebujeme:

60 g másla, 3 středně velké cibule nakrájené na kostičky, 2 pórky nakrájené na tenké plátky, 750 g brambor nakrájených na kostičky, 1/3 hrnku ovesných vloček, 3 prolisované stroužky česneku, 2 hrnky vývaru, 2 hrnky mléka, mletý pepř, mletý muškátový oříšek, nadrobno nasekaná pažitka na ozdobu

Jak na to:

V hrnci rozehřejeme máslo a asi tři minuty na něm opékáme cibuli. Pak přidáme brambory a opékáme je dozlatova.
Přimícháme vločky a dále opékáme asi minutu. Snížíme teplotu, zalijeme vývarem a mlékem a na mírném ohni vaříme 30 minut, dokud polévka nezhoustne. 5 minut před koncem přidáme pórek.
Okořeníme pepřem, česnekem a muškátovým oříškem. Podáváme ozdobenou nakrájenou pažitkou.

Podobné recepty:

Gurmánská pórková polévka, Pórková polévka s krupicovými noky, Bramborová kaše s makadamovými ořechy, Bramborové placky se slaninou, Japonská polévka z vepřového masa se zeleninou