Medovník

Potřebujeme:

pláty z těsta: 1 vejce, 150 g cukru, 50 g hery, 2 lžíce medu, 5 lžic mléka, 1 lžička sody, 450 g hladké mouky,(lžíce medu, 1 vejce)pláty potíráme: 1 dcl, vody, 2 lžičky instantní kávy, 1 dcl šlehačky
krém:250 g másla, 350 g cukru moučka (i méně), vanilkový cukr, 1 žloutek a 300 ml mléka na 1 vanilkový pudink
posyp:perník na strouhání asi 50 g, strouhané vlašské ořechy, instantní káva

Jak na to:

Všechny přísady na pláty kromě mouky dáme do hrnce a vaříme asi 4 min. Neustále mícháme až hmota zhnědne. Odstavíme a teplé nalijeme do mísy s moukou, kam přidáme ještě lžíci medu a 1 vejce. Zpracujeme a hned vyválíme 4 tenké placky (obdélníky). Každý plát dáme postupně na vymazaný plech propícháme vidličkou a pečeme rychle do lehkého zhnědnutí asi 3-5 min. Po upečení přesuneme placky na rovnou desku.Po vychladnutí potíráme pláty z obou stran směsí (kávu zalijeme horkou vodou a do vychladlé zamícháme neušlehanou šlehačku). Pak potřeme krémem. Máslo, cukr(chce to méně), 1 žloutek, 1 vanil.cukr utřeme do pěny a pak vmícháme uvařený vychlazený pudink (nebo uvařený karamel ze Salka). Krémem potřeme i nahoře a po stranách.Hotový medovník posypeme směsí (perník,káva, vlašáky). Směs si namíchejte podle svého uvážení. Nechat alespoň 1 den v ledničce.

Podobné recepty:

Medovník, Medovník, Tatranský medovník, Medovník, Medovník