Vepřová kýta po husarsku

Potřebujeme:

vepřová kýta, cibule, mrkev, petržel, celer, 1 kostka masoxu, 2 lžičky papriky sladké, hladká mouka a smetana

Jak na to:

Do velkého pekáče nebo většího kastrólu, který můžeme dát do trouby dáma máslo a na něj zpěnit cibulku na kostičky, pak dáme celou kýtu prošpikovanou špekem a orestujeme jí ze všech stran, přidáme na kostičky kořenovou zeleninu ( já ji strouhám na hrubém struhadle ) a pormícháme. Přidáme papriku a promícháme, podlijeme vodou aby bylo maso ponořené a přidáme masox. Chvili nechám prohřát a dávám do vyhřáté trouby a přikreju poklicí. Maso chodím obracet a po hodině vypnu a nechám do druhého dne. Druhý den na chcvíli zapnu troubu a nechám prohrát. Zeleninu se šťávou si naberu do hrnce a provařím, rozmixuju a propasíruju. Zahustím moukou a dám trochu smetany. Maso je celou dobu v troubě, ale při malé teplotě aby bylo teplé. Podávám s houskovým knedlíkem a na omáčku položím masíčko.

Podobné recepty:

Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Vepřové maso s dvanáctkou, Vepřové maso po uhersky, Vepřová kýta v jemné omáčce, Vepřové maso s hráškem v sýrové omáčce