Raci v bílém

3.11.2010
Potřebujeme:

500 g račího masa, 1 polévková lžíce jemně nasekané mladé cibulky, 1 bílek, špetka pepře, půl kávové lžičky cukru a soli, 1 polévková lžíce sherry, 2 polévkové lžíce škrobové moučky, 1 kávová lžička kvalitního oleje, 1 šálek vývaru

Jak na to:

Upravené račí maso posekejte a smíchejte s ušlehaným bílkem špetkou soli, pepře, jednou kávovou lžičkou oleje a dvěma lžícemi škrobové moučky. Směs vkládejte do rozpáleného oleje po částech a opékejte jako placičky z obou stran. Zvlášť na jedné polévkové lžíci oleje osmažte nakrájenou cibuli, přidejte sherry, vývar, sůl a cukr. Omáčku zahustěte nakonec jednou kávovou lžičkou mouky rozmíchané v trošce studené vody a polijte jimi račí placičky.

Podobné recepty:

Husí játra s hruškami, Husí játra s hruškami, Pstruh na bílém víně, Raci ve sladkokyselé omáčce, Ostrá pomazánka