Rybízové řezy

Potřebujeme:

Piškot: 3 vejce, 5-6 lžic horké vody, 150g cukr krystal, vanilkový cukr, 100g hladká mouka, 50g solamyl, 1 lžička prášku do pečivaNáplň: 300-400g rybízu, 500ml smetany ke šlehání, 125g moučkový cukr, 1 vanilkový cukr, 3 ztužovače šlehačky
Na ozdobení: čokoláda (čokoládové hobliny, granko), pocukrovaný rybíz

Jak na to:

Piškot: Ušleháme 3 vejce se 5-6 lžícemi horké vody, přidáme cukr, vanilkový cukr, hladkou mouku, solamyl a pr. do pečiva. Rozetřeme na vymaštěný pečící papír a pečeme v předehřáté troubě.Náplň: Rybíz opereme, necháme okapat, odstraníme zelené části, rozmixujeme a kašičku propasírujeme přes sítko. Šlehačku šleháme asi 1 minutu a pak přidáme cukry a ztužovače a šleháme do úplného zhoustnutí, poté přidáváme po troškách rybízovou kašičku (někdy použijete jen polovinu, protože se Vám to bude zdát moc řídké, přidávejte raději pomalu a dle Vašeho oka) a promícháme.Piškot si rozkrojíme na dvě části, jednu natřeme polovinou šlehačky, druhou na ni položíme a potřeme zbytkem šlehačky. Horní stranu posypeme trochou čokolády (granko,...) a ozdobíme pocukrovanými hrozny rybízu.

Podobné recepty:

Rybízové ​​víno, Rybízové ​​pusinky, Ovocný salát s jogurtovou zálivkou, Rumové perníkové řezy, Rybízové ​​řezy