Zapečené těstoviny s kuřecím masem a smetanou

Potřebujeme:

těstoviny, kuřecí prsa, jarní cibulka, rajčata, tvrdý sýr, smetana na šlehání, bujón, petržel, pepř, sůl, olej

Jak na to:

Těstoviny dáme uvařit do slané vody, bujón také povaříme ve vodě. Mezitím si upravíme maso, pokrájíme ho na drobné kousky. Kuřecinu pak důkladně osolíme a opepříme.
Na pánvi necháme rozehřát olej, na olej dáme kuřecí maso a orestujeme jej. Než se nám maso trochu osmahneme, nakrájíme na větší kousky jarní cibulku. Cibuli přidáme k masu a dobře promícháme.
Když nám kuřecina změkne, zalijeme ji vývarem a smetanou ke šlehání. Maso ještě chvíli povaříme. Rajčata nakrájíme na větší kousky a vhodíme do kuřecí směsi.
Zapékací nádobu vymažeme olejem. Do nádoby vysypeme uvařené těstoviny a na ně vysypeme uvařenou kuřecí směs. Vše důkladně promícháme. Tvrdý sýr nastrouháme a pokryjeme jím povrch těstovinové směsi.
Těstoviny dáme zapéct do trouby při teplotě 200 ° C asi na 15-20 minut. Při podávání můžeme těstoviny dochutit čerstvou nebo sušenou petrželkou.

Autor receptu: Ivus

Podobné recepty:

Těstoviny s kuřecím masem a smetanou, Svíčková omáčka s těstovinami a kuřecím masem, Těstoviny zapečené s kuřecím masem, Těstoviny s kuřecím masem a smetanovo-sýrovou omáčkou, Zapečené těstoviny s vepřovým masem