Jahodový salát

Potřebujeme:

200g zmrazených jahod, 1 lžíce pískového cukru, 1 pomeranč, 1 jablko, 1 banán, citrónová šťáva, zakysaná smetana nebo šlehačka.

Jak na to:

Zmrzlé jahody překrájíme a promícháme s cukrem. Pomeranč oloupeme a ostrým nožem z něj nakrájíme tenké výseče (filé). Pracujeme nad miskou s jahodami, abychom zachytili šťávu. Jablko opláchneme, rozkrojíme, jádřinec, stopku a okvětí odstraníme, a nakrájíme je na kostičky, přidáme k jahodám i s oloupaným a na kolečka nakrájeným banánem, promícháme a dochutíme citrónovou šťávou. Salát necháme krátce vychladit. Podáváme jej jako slavnostní přílohu k pečené drůbeži, se smetanou nebo šlehačkou jako sváteční dezert.

Podobné recepty:

Ovocný kamarád, Jahodové gofry, Barevné řezy, Zmrzlinový pohár, Jahodový salát