Plátky v alobalu

Potřebujeme:

4 porce: 4 kuřecí řízky (krůtí, vepřové), 4 cibule, 10-15 dkg anglické slaniny nebo 1-2 nožičky pikantní klobásy, sůl, pepř, grilovací koření, olej alobal

Jak na to:

Připravíme si 4 čtverce alobalu, které tence potřeme olejem. Na každý položíme lehce naklepaný řízek osolený, opepřený, okořeněný grilovacím kořením. Poklademe plátky anglické slaniny nebo na plátky nakrájenou klobásou a na kroužky nakrájenou cibulí - nešetřit. Čtverce pečlivě uzavřeme, přeneseme na plech a ve vyhřáté troubě (cca 200 stupňů) pečeme cca 20 minut ( vepřové maso o pár minut déle). Doporučuji hlídat čas a zbytečně neprodluľovat pečení - maso není potom tak šťavnaté, nasáklé šťávou z cibule a uzeniny.

Příloha:
brambory, bramborová kaše, hranolky, krokety

Podobné recepty:

Lanšmit v alobalu, Vepřové plátky v alobalu, Uzené vepřové v alobalu, Sýrové překvapení, Tajemství orlovského mnicha