Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Potřebujeme:

500 g hlívy ústřičné, 2 cibule, 1 lžíci sádla, sůl, pepř, mletou sladkou papriku, hovězí bujón, jíšku, majoránku, česnek

Jak na to:

Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu a chvíli podusíme. Poté přidáme papriku, zamícháme a hned zalijeme vodou, aby paprika nezhořkla. Osolíme, opepříme a přidáme nasekaný česnek a dost majoránky. Vhodíme kostku bujónu (nemusí být) a krátce povaříme. Pak zahustíme tmavou jíškou a necháme ještě chvíli provařit.

Podobné recepty:

Polévka z hlívy ústřičné, Dršťková polévka z hlívy ústřičné, Řízky z hlívy, Dršková polévka z hlívy ústřičné, Rybí filé v alobalu