Kachna s vůní bylinek

Potřebujeme:

1 kachna bez drobů, 1 cibule (nasekaná nadrobno), 20 hřebíčků, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička mleté skořice, 4 hvězdičky badyánu, 2 lžíce sekané petrželky, 2 lžíce bílého vína, 5 lžic sójové omáčky, 4 lžíce oleje, voda pod pařák, sůl dle chuti
Na namáčení: 1 lžíce soli, 1 lžíce mletého pepře

Jak na to:

Kachnu překrojíme v zádové kosti napůl a zvenku i zevnitř osolíme. Nakrájenou cibuli smícháme s hřebíčky, zázvorem, skořicí, badyánem, vínem, sójovou omáčkou a petrželkou. Směs nalijeme na kachnu a necháme marinovat asi 3 hodiny. Směs koření z kachny setřeme, položíme ji na pařák, postavíme do hrnce s vodou, zakryjeme a dusíme v páře, dokud nezměkne (1-2 hodiny). Poté kachnu opečeme na oleji dohněda, vyjmeme a necháme odkapat.
Když kachna vychladne, rozpůlíme ji a nakrájíme na proužky dlouhé asi 3 cm. Při jídle si každý sám namáčí kousky masa do směsi ze soli a pepře, kterou jsme předtím opražili nasucho na pánvi (asi 2 minuty), sůl musí zhnědnout.

Podobné recepty:

Kachna na medu, Majoránková pečená kachna, Plněná kachna, Kuřecí masíčko na jablkách a pomerančovém džusu, Česneková kachna