Domácí chleba

Potřebujeme:

hl. mouka, sůl, kmín, droždí, ocet

Jak na to:

Do mísy si dáme 1/2 kg hladké mouky, 1 lžička soli, 2 lžičky kmínu, 6 dkg kvasnic(tj,1 a 1/2 kostičky droždí), 2 lžíce octa. Těsto proděláme a necháme vykynout asi 1/2 hod. na teplém místě.Mezitím si vymažu plech sádlem a silněji vysypu hladkou moukou. Z vykynutého těsta vyválíme buď bochánek a nebo šišku, dáme na vysypaný plech a necháme ještě 30 minut kynout. Potom dáme péct. Pečeme v troubě při 180 C. Při pečení potíráme slanou vodou smíchanou se lžičkou solamylu. Pečeme asi 3/4 hodiny.

Podobné recepty:

Domácí knedlík, Obalovaný chleba ve vajíčku na sladko, Bylinkový chlebík s hermelínem, Domácí špaldové bio piškoty, Chléb na rychlé pohoštění