Fenyklový salát s roketou a pomeranči

Potřebujeme:

1 hlíza fenyklu, 2 pomeranče, 120 g rokety, 50 g černých oliv Dresink: 30 ml extra panenského olivového oleje, 20 ml balzamikového octa, 1 rozetřený stroužek česneku, pepř, sůl

Jak na to:

Z pomeranče oloupeme několik tenkých proužků kůry, které povaříme několik minut ve vroucí vodě. Pak vyjmeme a necháme okapat. Pomeranče oloupeme, zbavíme pecek a bílé slupky a nakrájíme na kolečka. Fenykl podélně rozpůlíme a nakrájíme na co nejtenčí plátky.
Dresing: Do misky nalijeme olej a ocet, přidáme česnek, sůl, pepř a důkladně promícháme. Dresinkem fenyklový salát zalijeme a necháme několik minut odstát. Posypeme černými olivami a proužky pomerančové kůry

Podobné recepty:

Fenyklový salát s citronem, Filety plněné pomerančem s rýžovým pomerančovým salátem, Fenyklový salát, Rýže na pomeranči, Vaječný krém s pomeranči