Kachna ve vinné omáčce

Potřebujeme:

1 středně velká kachna, 200 g slaniny (nakrájené na kostičky), 4 cibule (nakrájené nadrobno), 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 300 ml červeného vína, 2 lžíce hladké mouky, 200 ml kysané smetany, sůl, mletý pepř dle chut

Jak na to:

Očištěnou a omytou kachnu rozdělíme na porce a osolíme. Nakrájenou slaninu nechme v hrnci zesklovatět, vložíme na ni porce kachny po všech stranách opečeme. Porce kachny z tuku vyjmeme. Na tuk vložíme nakrájenou cibuli, očištěnou, na kostičky nakrájenou zeleninu, osolíme a osmahneme. Pak vložíme zpět porce kachny, zalijeme vínem a pod poklicí dusíme doměkka. Ke konci dušení poklici odkryjeme, aby maso zčervenalo. Měkké maso vyjmeme, zeleninu prolisujeme sítem, zalijeme smetanu rozšlehanou s moukou a povaříme. Při podávání porce kachny poléváme vinnou omáčkou.
Podáváme s vařenými brambory.

Podobné recepty:

Kachna ve vinné omáčce, Kachna na medu, Kachna s medem, Kachna s medem, Majoránková pečená kachna