Dort s bílou čokoládou

27.9.2008
Potřebujeme:

150 g Hera, 150 g moučkového cukru, 180 g polohrubé mouky, 2 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, 1/2 balení prášku do pečiva, 200 ml Rama Cremefine ke šlehání, 200 g bílé čokolády, 200 g čerstvého smetanového sýra (žervé), 10 g želatiny, 100 ml vody na želatinu,, 50 g bílé čokolády 20 g mléčné čokolády na posypání , kakao na vymazání formy olej

Jak na to:

Heru nakrájíme na malé kousky a necháme změknout při pokojové teplotě. Přidáme moučkový a vanilkový cukr a šleháme do pěny. Postupně přidáme žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a smícháme se žloutkovou pěnou. Nakonec zlehka vmícháme prosetou mouku s práškem do pečiva. Těsto naplníme do dortové formy o průměru 24 cm. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 30 minut. Po upečení necháme ve formě vychladnout a pak vyklopíme. Formu vymyjeme, vymažeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem. Bílou čokoládu rozlámeme na menší kousky. Ramu svaříme a do horké vmícháme rozlámanou čokoládu (já to dělala radši ve vodní lázni). Mícháme, až se čokoláda rozpustí a zchladne. Potom uložíme do chladničky, nejlépe až do druhého dne. Želatinu necháme nabobtnat ve vodě (asi 30 minut – na pytlíku je postup) a pak při 60 °C povaříme. Vychlazenou čokoládovou smetanu ušleháme, smícháme s čerstvým sýrem a želatinou. Do vymazané dortové formy položíme korpus, na něj nalijeme připravenou náplň a povrch uhladíme. Dáme do chladničky dobře ztuhnout. Po důkladném ztuhnutí vyjmeme dort z formy, povrch posypeme čokoládovými hoblinkami a ještě navíc kakaem. Hoblinky si předem připravíme z tabulkové čokolády pomocí škrabky na brambory.

Podobné recepty:

Mokka oválky, Kokosová zmrzlina s bílou čokoládou a mandlemi, Jogurtový dort s broskvemi, Jogurtový dort s broskvemi, Kostka ,,Margot