Candát se špenátem

27.9.2008
Potřebujeme:

1 kuchyňsky upravený candát (1,2-1,5 kg), sůl, čerstvě mletý pepř, šťáva z jednoho citrónu, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce jemně nasekaného estragonu, 1 kg mletého špenátu, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 30 g másla, čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek, 250 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce suchého vermut

Jak na to:

Candáta opláchneme a osuąíme. Do kůľe uděláme několik šikmých zářezů. Rozmícháme sůl, pepř, citrónovou šťávu, olej a estragon. Polovinou marinády rybu potřeme zevně i uvnitř. Necháme 30 minut odležet. špenát přebereme a důkladně propláchneme a necháme na sítě okapat. Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme. Obě přísady podusíme na rozehřátém másle. Přidáme špenát, přikryjeme a několik minut podusíme. špenát osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Přimícháme smetanu a vermut. špenát vložíme do pekáče. Přiložíme candáta a opékáme 25-30 minut. Přitom rybu přeléváme zbývající marinádou. Rybu podáváme v pekáči a rozdělíme ji na porce až na stole.

Podobné recepty:

Candát na bylinkové omáčce, Candát na portugalský způsob, Zapékané těstoviny se špenátem, Těstoviny se špenátem, Zapečené palačinky se špenátem