Čekankový salát s kari omáčkou

Potřebujeme:

3 středně velké čekankové puky, 150 g mladých hráškových lusků, sůl Zálivka: 4 lžíce majonézy, 2 lžíce tučného jogurtu, 1 lžíce kari koření, šťáva z půlky citrónu, šťáva z půlky pomeranče, několik kapek tekutého koření, tabasco, sůl, čerstvě mletý pepř, 1 menší zralé mango, 1 banán
Mimoto: 50 g pistácií, 1 lžíce sekaného koriandru

Jak na to:

Z čekankových puků kuželovitě vykrojíme košťál a listy rozebereme. Opláchneme je a necháme okapat. Z hráškových lusků odkrojíme oba konce a 3-4 mnuty je povaříme v osolené vodě. Vyjmeme a zchladíme pod studenou vodou. Dáme okapat. Na zálivku rozmícháme majonézu, jogurt a kari koření. Přimícháme citrónovou a pomerančovou šťávu. Osolíme, opepříme a okořeníme tekutým kořením a tabascem. Mango oloupeme, dužninu okrájíme od pecky a nakrájíme ji na kostičky. Podobně nakrájím oloupaný banán. Přimícháme do zálivky a podle potřeby dochutíme. Čekankové listy a hráškové lusky hvězdicovitě upravíme na 4 talíře a doprostřed rozdělíme zálivku.
Posypeme nahrubo sekanými pistáciemi a koriandrem.

Podobné recepty:

Květákový salát s kari a smetanou, Rizoto po indicku, Zapékaná slepice, Salát s krůtím masem a jablky, Kuřecí prsíčka na kari +zel.salát