Ruský boršč

Potřebujeme:

500 gramů hovězího žebra, 1 a 1/2 litru vody, sůl, 150 gramů červené řepy, 20 gramů másla, 20 gramů cibule, 1 lžíce octa, 150 gramů hlávkového zelí, 100 gramů celeru, 50 gramů petržele, 50 gramů mrkve, 100 gramů rajčat, 10 gramů cukru, jíška, sladká paprika, zakysaná smetana

Jak na to:

Očištěné hovězí žebro vložíme do odměřené osolené vody na polévku a povaříme necelou půl hodinu. Červenou řepu očistíme, nakrájíme na nudličky a dáme dusit zvlášť do kastrolu na cibulku zpěněnou na másle. Při dušení pokapeme řepu octem. Hlávkové zelí zbavíme košťálu, očistíme, nakrájíme na nudličky a prolijeme vařící vodou. Celer, mrkev, petržel očistíme, nakrájíme na nudličky, rajčata rozkrájíme na větší kousky. Udušenou řepu, spařené zelí, zeleninu a rajčata přidáme k povařenému masu a vše vaříme tak dlouho až maso změkne. Měkké maso vyndáme, do polévky přidáme jíšku a znovu povaříme. Před podáváním polévku podle chuti dokyselíme octem, lehce osladíme a okořeníme sladkou paprikou. K polévce podáváme zakysanou smetanu.

Podobné recepty:

Boršč, Ukrajinský boršč, Ruský celerový salát, Ruský houbový salát s bramborami, Ukrajinský boršč