Dušená mrkvička

Potřebujeme:

1 kg mrkve, Solčanka nebo zeleninový bujón, 1-2 stroužky česneku, bílá jíška Knorr, kousek másla (asi 5 cm široký)

Jak na to:

Mrkev oloupeme a na el. kráječi si ji nakrájíme na kolečka (asi 3 mm silná). Na pánvi si rozehřejeme máslo a chvilku na něm mrkev osmahneme (dokud nepustí krásnou barvičku) a přidáme buď Solčanku a nebo do ní rozdrobíme zel. bujón. Promícháme a podlijeme převařenou vodou a dusíme (asi 10 minut), dokud není mrkev poloměkká. Když je hotová, tak pokud nám zůstalo trošku šťávy, tak zahustíme malinko bílou jíškou Knorr (ale nemusíme). Nakonec prolisujeme česnek a dle chuti přisolíme. Já většinou už ani nepřisoluji, protože Solčanka a i bujón to dostatečně osolí. Podáváme nejlépe s bramborem a moravským vrabcem .

Podobné recepty:

Mrkvička, Dušená jehněčí kýta, Kedlubnová polívčička , Křen s jablky, Velice rychlá vajíčková polévka