Sladko-kyselá kuřecí pánev

Potřebujeme:

300 g kuřecích prsou, 1 bílek, 1 lžičku škrobu, 2 lžíce sójové omáčky, 1 svazek jarních cibulek, 250 ml ananasu v plechovce, 2 lžíce ananasové šťávy, 20 g oříšků kešu, 1 lžíci olivového oleje, 375 ml vody, 1 lžíci citrónové štávy, 1 lžičku Harmonie Chuti, 1 lžíci tmavé jíšky

Jak na to:

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Smícháme bílek, škrob, polovinu sójové omáčky a přidáme maso. Zamícháme a necháme 30 minut odpočinout.
Jarní cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Ananas scedíme, odložíme si 2 PL ananasové štávy a ananas nakrájíme na kousky. Kešu oříšky opražíme.
Na pánvi (nejlépe WOK) necháme rozehřát olej, jarní cibulky krátce podusíme a vybereme je. Na tentýž olej dáme maso, opečeme a vybereme.
Do štávy na pánvi přilijeme vodu, vmícháme zbytek sójové omáčky, přidáme tmavou jíšku a vaříme 2 minuty.
Přidáme kuřecí prsa, jarní cibulky, kousky ananasu a ananasovou štávu a ohřejeme.
Dochutíme citrónovou štávou, Harmonií Chuti a navrch nasypeme kešu oříšky.

Podobné recepty:

Kuřecí křídla na Medovo-Horčicové marinádě, Kuřecí maso s ananasem a paprikou na čínský způsob, Vepřové medailonky na sladko, Kuřecí prsa na medu, Kuřecí řízky po toskánsku