Špenátový smetanový krém

Potřebujeme:

olej, nadrobno nakrájená cibule, prolisovaný česnek - 2 stroužky, mléko, smetana ke šlehání, zmražený špenát (listy - nejlépe na kousky, cca 30-50 dkg) sůl, muškátový oříšek, mouka hladká - na jíšku, 2 dcl sladké smetany ke šlehání. 1/2 hrnku vývaru.

Jak na to:

Na oleji orestujeme cibulku a česnek, když cibulka začne hnědnout, poprášíme hladkou moukou a jíšku trošku necháme zrůžovět. Pak přilejeme mléko (podle požadovaného množství 1/2 l až litr) přidáme špenát, podle množství 30-50 dkg , trochu vývaru,osolíme a necháme povařit. Vaříme cca 15 minut na mírném ohni. Pak rozmixujeme ručním mixérem, přidáme smetanu. dle potřeby zahustíme hotovou jíškou, přidáme muškátový oříšek, dovaříme.

Podobné recepty:

Barevné řezy, Pikantní chuťovky, Pikantní rybí pomazánka z sardinek, Roquefortová pomazánka, Roqfortová pomazánka