Oliž prst

Potřebujeme:

10 vajec, 150 g moučkového cukru, 100 g hladké mouky, 1 lžíce kakaa, 1 pr.do peč., 0,5 l mléka, 250 g másla, 1 vanil. cukr, 200 g cukru krupice, 4 lžíce hladké mouky

Jak na to:

Korpus: 5 žloutků, 150 g moučkového cukru promícháme, přidáme 5 lžic studené vody, 100 g hl. mouky, 1 lžíci kakaa, 1 pr. do pečiva a nakonec vmícháme sníh z 5 bílků ( nešlehat pouze zamíchat )
Těsto vylejeme na plech a při teplotě 180 stupňů pečeme.

Nádivka: z 0,5 l mléka, 4 lžic hl. mouky, 5 žloutků uvaříme kaši a do vychladlé zamícháme 250 g másla, 200 g moučkového cukru a 1 vanilkový cukr, který jsme předtím vyšlehali.

Nádivku dáme na upečenou buchtu a navrch pak dáme sníh z 5 bílků.

Sníh: 5 bílků, 200 g cukru krupice a vše
ušleháme nad parou

Na hotovou buchtu nastrouháme čokoládu nebo posypeme grankem a dáme vychladnout do lednice.

Podobné recepty:

Kořeněné oplatky, Maďarský perkelt z tolstolobika či jiných ryb, Marcipán, Obliž prst, Bio jáhly s řasou wakame