Medová roláda

7.1.2009
Potřebujeme:

4 vejce, 2 lžíce medu, 10 Dkg moučkového cukru, 12 Dkg polohrubé mouky, ½ lžičky jedlé sody

Jak na to:

Ušlehat bílky s špetičkou soli, postupně přidat žloutky, med a cukr.Pak už jen vmíchat mouku smíchanou se sodou.Vložit do trouby vyhřáté na 180-190 st. a rychle upéct. Maximálně 8-10 min. Tuto roládu můžeme stáčet i za studena.Dobrá je s karamelových krémem.Karamelový krém jednoduše Přísady:1 konzerva slazeného mléka 250g másla Postup:Celou konzervu dáme vařit na asi 2 hodiny, musí být celé pod vodou, klidně i o 15 minut déle. Necháme vychladnout tak, aby se dala udržet prsty, poté otevřeme a vyšleháme s máslem. Poleva Dvě čokolády – kaštany rozpustit ve vodní lázni a lehounce potřít roládu.

Podobné recepty:

Medová roláda, Medová roláda, Plňená roláda, Medová čokoláda, Medová káva