Kuře se zelím a bramborem

13.10.2008
Potřebujeme:

1 x kuře nebo kuřecí nožičky, 500 g kysaného zelí, 6 středních brambor, 2 x klobása, máslo, sůl, pepř

Jak na to:

Postup přípravy: Kůře rozčtvrtíme, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm velká kolečka, klobásu nakrájíme také na kolečka. Zakysané zelí i se šťávou poklademe na dno zapékací skleněné misky, promícháme s klobásou a bramborami. Na tuto směs poklademe osolené a opepřené kuřecí čtvrtky. Podlijeme vodou, přiklopíme víkem a vložíme do předhřáté trouby na maximum. Pečeme, dokud kuře není měkké a během pečení podléváme vodou, pokud je třeba. 10 minut před podáváním odkryjeme víko, na kuře pokladame plátky másla a necháme chvilku zapéct do křupava.
Kuře pak podáváme s upečeným zelím, klobásou a bramborem

Podobné recepty:

Kuře na způsob kachny, Kuře na soli , Nadívané kuře zalité pivem, Kuře na pivě plněné zelím, Kuře na víně