Římské cannelloni

Potřebujeme:

100 g vařeného hovězího masa, 100 g mozečku, 100 g tučného vepřového masa, 1 stroužek česneku, 100 g vařeného a okapaného špenátu, 1 vejce, mletý pepř, sůl, 1 lžíce sekané petrželky, 2 lžíce strouhaného sýra, 40 g másla, 400 ml rajčatové omáčky. 4 lžíce strouhaného parmezánu
Těsto na cannelloni: 500 g mouky, sůl, 3 vejce, 1-2 lžíce vlaľné vody.

Jak na to:

Výroba cannelloni ? z ingrediencí uhněteme tuhé těsto a vyválíme na tenkou placku. Z placky vykrajujeme obdélníčky o velikosti asi 7x10 cm. Cannelloni vaříme velmi krátce (4-5 minut) ve slané vodě, vybereme plochým cedníkem necháme okapat a rozložíme na čistou utěrku k dalšímu použití. Hovězí a vepřové maso, mozeček a špenát jemně umeleme, smícháme s vejcem, solí, pepřem a přimícháme sekanou petrželku a strouhaný sýr. Směs rozdělíme stejnoměrně na vařené těstovinové obdélníčky cannelloni, sbalíme jako palačinky a vyrovnáme do máslem vymazané ohnivzdorné misky. Zalijeme rajčatovou omáčkou, posypeme strouhaným parmezánem, pokapeme zbytkem rozpuštěného másla a zapékáme 20 minut v mírně vyhřáté troubě.

Podobné recepty:

Špenátové Cannelloni, Plněnné cannelloni po italsku, Římské kuře, Římské sýrové noky, Římské kuře