Řecká lilková pánev

Potřebujeme:

2 velké lilky, 3 řapíky celeru, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 2 ml koření sambal oelek, 800 g loupaných rajčat, 10 ml rozinek, půl lžičky rozmarýnu, 3 lžičky nasekané petržele, sůl, černý pepř

Jak na to:

Lilky omyjeme a pokrájíme na kousky. Osolíme je a dáme do cedníku. Necháme 45 minut zatížené talířem. Poté propláchneme pod tekoucí vodou a rukama vymačkáme tekutinu. Celer pokrájíme na kousky. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na dílky. Oloupeme česnek a pokrájíme ho na plátky. Cibuli s česnekem několik minut osmahneme na oleji. Přidáme lilky, sambal oelek, rajčata, hrozinky, rozmarýnu a petržel. Ochutíme pepřem a solí. Podle potřeby přidáme vodu a podusíme asi 30-40 minut. Podáváme s pečenými dílky brambor, kuskusem, rýží, omáčkou tzatziky a olivami.

Podobné recepty:

Lilková pomazánka , Lilková pánev, Řecká selská pánev, Lilek se sýrem, Lilková pomazánka