Pečená kořenová zelenina

10.11.2008
Potřebujeme:

brambory 1.5 kg, celer 1 snítka, mrkev 3 ks, petržel kořen 3 ks, hladká mouka 2 po. lžíce vrchovaté, sůl špetka, husí sádlo 2 pol. lžíce vrchovaté

Jak na to:

Všechnu zeleninu nakrájíme na větší kousky. Dame do vroucí osolené vody a vaříme 3 minuty. Scedíme, necháme okapat a uschnout.
Pak zeleninu a brambory poprášíme přes sítko moukou, aby se zelenina dobře obalila. Na velky plech dáme vypečenou sádlo, vložíme zeleninu a zamícháme se sádlem. Plech vložíme do trouby a pečeme cca 30 min. Osolíme a podáváme.

Autor receptu: Ivus

Podobné recepty:

Slepičí polévka, Řepnu polívčičku, Fazolová polévka, Fazole Mexico, Kapustová polévka