Křehké kuřecí kousky na kari

15.10.2008
Potřebujeme:

500 - 700 g kuřecích prs bez kůže, 350 ml vývaru, 1 střední cibule, 2 stroužky česneku, 3 lžíce hl. mouky, 2 lžíce kari, 30 g mandlových lupínků, 2 lžíce rozinek, 1/2 citronu - šťáva, 2 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce smetany, sůl, pepř, olej

Jak na to:

Na jemno nakrájenou cibulku a nasekaný česnek orestujeme na troše oleje do měkka na pánvi (ne do hněda). Mezi tím prsa na kostky promícháme v misce s moukou a kari. Přidáme na pánev a orestujeme. Po chvilce přidáme TEPLÝ vývar a rozinky. Přivedeme k varu a necháme asi 10 minut lehce bublat. Mezitím si na druhé pánvi na sucho opražíme mandlové lupínky a před přidáním k masu je zalejeme citronovou šťávou.Až je maso měkké, odstavíme pánev a začneme postupně přidávat mandlové lupínky s citr. šťávou, 2 lžíce jogurtu a 2 lžíce smetany. Vše promícháme a je hotovo.Vypadá to složitě, ale za 20 minut můžete podávat s rýží nebo nudlemi.

Podobné recepty:

Kuře na kari a bazalce, Kuřecí salát s ovocem, Rychlovka kuřecí kousky na kari, Kuřecí polévka s banány, Kuřecí maso na kari