Brynzové halušky

Potřebujeme:

1 kg brambor, 450 g polohrubé mouky, 1 vajíčko, 500 g brynzy, 60 g sádla, 300 g uzené slaniny, sůl

Jak na to:

Slaninu nakrájíme na kostičky a vyąkvaříme. Očištěné a oloupané brambory nastrouháme na jemno. Přidáme vejce, sůl, mouku a vypracujeme v těsto. Příprava halušek by měla být rychlá, aby nastrouhané brambor neztmavly. Těsto potom strouháme na struhadle na halušky nebo je nožem odkarujeme z prkénka přímo do vařící osolené vody. V hrnci je promícháme, aby se neslepily a vaříme cca 3-4 minuty. Poté halušky scedíme, promastíme sádlem a tukem z vyškvařené slaniny, promícháme s brynzou a posypeme škvarečky ze slaniny.

Podobné recepty:

Brynzové halušky, Brynzové-vaječné halušky s klobásou, Brynzové námořnické halušky, Brynzové halušky, Brynzové halušky