Kapr v aspiku

15.4.2008
Potřebujeme:

4 porce kapra po cca 100 gramech, 1 lžíce majonézy, 4 kolečka vařeného vejce, kousek sterilované okurky a kapie, petrželka, 350 gramů aspiku

Jak na to:

Očištěné porce kapra vložíme do vařícího základního vývaru pro aspik, přivedeme k varu, příkon tepla velmi zmírníme a velmi zvolna vaříme do měkka (nejdéle 15 minut). Vyjmeme je, opatrně vykostíme, vychladlé je urovnáme do porcelánové misky, ozdobíme kolečky vařeného vejce, majonézou, vějířky okurek, malými proužky kapie a petrželkou, opatrně zalijeme aspikem a necháme vychladnout a ztuhnout. Před podáním nakrájíme na porce mírně zahřátým nožem a opatrně přeložíme na talířky.

Podobné recepty:

Šunka v aspiku, Šunka v aspiku, Šunka v aspiku, Šunková pěna v aspiku, Kapr po mlynářsku