Kapr na víně

12.11.2010
Potřebujeme:

4 porce kapra, 100 g másla, 1 cibule (nakrájená nadrobno), 2 stroužky česneku (utřeného), 250 ml červeného vína, 1 lžíce rajčatového protlaku, špetka mletého pepře, sůl dle chuti, 1 lžíce cukru, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce citrónové šťávy

Jak na to:

Porce kapra omyjeme, osušíme a osolíme. Na rozehřátém másle zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme porce kapra a po obou stranách dusíme asi 15-20 minut. Během dušení mírně podléváme vínem. Porce kapra vyjmeme, vydušenou šťávu zaprášenou moukou, osmahneme, podlijeme zbylým vínem, promícháme a krátce povaříme. Nakonec vmícháme rajčatový protlak, cukr, citrónovou šťávu, opepříme a dle chuti osolíme. Omáčky není mnoho, ale je pikantní.
Podáváme s rýží nebo vařenými brambory.

Podobné recepty:

Kapr na víně, Kapr na bramborách a víně, Kapr po mlynářsku, Kapr na modro, Kapr na jablkách